MMXIX

На финала на 2019-та искам да споделя още веднъж с вас част от моята лична и професионална година, която изпращам с усмивка, защото да помниш е може би най-любопитното качество, което притежаваме и което ни разграничава от другите живи същества. “Но и животните помнят” – ще каже може би някой. Да, обаче на маймуната в Тайланд не и пука за райския плаж, на който живее, тя знае само кога има туристи и че те са източник на храна. Докато при нас освен храната като неотменна част от пътуването има още много неща, на които се наслаждаваме, когато пътуваме. Затова започнах и този блог: от любов и страст към пътуването, през спомените, които събирам и се опитвам да ви предам. Приятно четене!

ЯНУАРИ

“Нова година, нов късмет!”, така сме свикнали да казваме. Моята 2019 започна с пътуване до Лас Вегас, където след няколко питиета с колегите ми в лобито на хотела решихме да си пробваме късмета в едно от големите казина и така спечелих около 200$, с който си покрих разноските по личното ни пътуване до няколко от най-впечатляващите паркове до града на греха: Гранд Каньон и Монюмент Вали! Отварям скоба… хазартът не е сред препоръчителните занимания, затова не опитвайте това у дома си!

ФЕВРУАРИ

Посвещавам февруари на Дъблин, който имах възможността да посетя за втори път и преоткрих! Затова е много важно да даваме втори шанс и да не спираме да търсим красивото по света.

МАРТ

Дубай е мястото, което дори и да не харесваш, няма как да останеш безразличен към труда и усилията, а защо не и парите, на шейховете, които за няколко десетилетия от пустиня успяват да направят мегаполис. Прочетете и статията ми за краткия ми престой там:

24h в Дубай

АПРИЛ

Посрещнах първите дни на април в Северен Тайланд, където освен безброй много будистки храмове, имаше и много будистки храмове и няколко будистки храма! Шегата на страна, но ако сте решили да разгледате Северен Тайланд пригответе се за много култура и религия!

МАЙ

Шведската столица Стокхолм е място, което обичам и винаги ми е приятно да се връщам там, затова и написах статия за нея, в която споделям с вас спомените си от този величествен град!

ЮНИ

През юни ме удостоиха с честта да направя първия полет от Барселона до Чикаго на фирмата, за която работя! Освен това беше и първият път, когато посещавам един от вече превърналите се за мен любими градове в САЩ! Прочетете повече на връзките отдолу:

Топ 10 Чикаго (част 1) и Топ 10 Чикаго (част 2)

ЮЛИ

Най-интересното, което ми се случи през юли беше едно първоначално двудневно пътуване до Коста Брава, което в последствие стана четиридневно! За да се влюбите дори още повече в Барселона ви съветвам да посетите местата по Коста Брава, които препоръчвам в моя блог, защото плажовете и средновековните селца са повече от великолепни!

АВГУСТ

Започнах август с време за себе си и за семейството в България! Прекарах няколко дни с баба ми в родното Чипровци, където можеш да се насладиш на тишината и обаянието на Стара планина и освежаващата свежест на падащите води на Чипровския водопад! Използвам този момент да се извиня на всички мои приятели, които не успях да видя през моя престой в Родината, но знаете че ви се реванширах след това!

СЕПТЕМВРИ

За Копенхаген мога да пиша много и вече съм го направил в един от последните ми постове, който ако не сте прочели все още, можете да го направите тук: Копенхаген, Дания

Накратко: един от най-красивите градове в Северна Европа, където освен впечатляваща архитектура, ще можете да се потопите в местната атмосфера на барове и ресторанти по някои от множеството канали на датската столица.

ОКТОМВРИ

Октомври месец посетих Скопие, който въпреки че се намира близо до София се оказа много далеч. След редица перипети, взехме разстоянието от 230 км за 7 часа, но това е и част от приключенията, с които трябва да се спрява всеки пътешественик! Стигнахме в Скопие тъкмо за вечеря и след като се нахранихме и пихме турски чай, отидохме да си починем, за да можем да се разходим на следващия ден. Някои от по-интересните места, които посетих този път бяха: църквата “Свети Спас”, където е положен съркофагът с костите на Гоце Делчев и Археологическия музей на Македония, който ми се стори доста празен и без съдържание.

НОЕМВРИ

Ноември посвещавам на Милано: столица на модата, но същевременно един град пълен с култура и изкуство! Ако не сте го посетили, можете да почерпите вдъхновение и съвети от статията ми за Милано на този линк: Топ 10 Милано

ДЕКЕМВРИ

Само на 6 часа от София се намира Метеора, едно свещено и много магнетично място в централната част на Гърция, което е чудесна идея за уикенд за любителите на пътуването с автомобил из Балканския полуостров! Ние го комбинирахме с град Костур на едноименното езеро и Охрид, където също пренощувахме. За тях ще пиша по-подробно в някой друг пост, а сега ви оставям да се полюбувате на снимки.

В заключение искам да ви пожелая една 2020-та изпълнена с много пътувания и приятни емоции от тях! И не спирайте да мечтаете, защото само така ще постигнете целите си! А междувременно посещавайте и страницата ми във Facebook за много нови снимки от различни кътчета на света!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s