Топ 10 Чикаго (част 2)

Днес се връщаме в Чикаго, за да обиколим едни от най-емблематичните за града места! От кей с атракции, през паркове с монументи и фонтани, до китайския квартал, останете с мен до края, за да се докоснете до магията на ветровития град! Приятно четене!

6. Кеят на армията

Започваме нашата обиколка от любимото място на местните за разходка и развлечения. Както съм ви разказвал и в други публикации, кейовете в САЩ са по-различни от тези, които сме свикнали да виждаме при нас. И този не прави изключение, макар да е на брега на езеро, а не океан. Предлага голям брой развлечения за малки и големи. За да добиете по-добра представа, правя сравнение с фериите и атракционните паркове, които има при нас. Един от най-емблематичните му монументи е виенското колело, което доминира пейзажа. Можете да седнете да хапнете и в някои от многото ресторанти по протежението на дългия 1 км кей. А гледките, които се откриват към града, са без съмнение едни от най-впечатляващите!

7. Милениум парк

Най-туристическото място в града, затова и ще съм лаконичен. Завършен през 2004, проектът, с който Чикаго трябваше да посрещне новото хилядолетие се забавя с 4 години, но чакането си е заслужавало. За гостите на града голямото бобче (Cloud gate) е най-репрезентиращия за града монумент, своеобразна порта към новото хилядолетие.

8. Бъкингамският фонтан

За мен беше мечта да посетя това място, защото израстнах със сериала “Женени с деца”, а ако си спомняте той започваше с един огромен фонтан на фона на американски град. Е, градът е Чикаго, а годината е 2019, драги читатели, оставям ви да се насладите на моята детска сбъдната мечта!

9. Китайският квартал

Няма как да не ви запозная и с китайската общност в Чикаго, една от спирките ми във всеки голям град, където и да било по света. До него можете да стигнете много лесно с метрото, тъй като се намира съвсем близо до центъра на Чикаго. Гарантирано ще намерите вкусна азиатска храна, сувенири и за малко ще се пренесете в Китай.

10. Даунтаун

Последната спирка от нашата обиколка в Чикаго е централната част – Даунтаун Чикаго. Освен високи небостъргачи и забързани хора, тук ще видите и много изкуство и култура, а снимките под линиите на метрото са задължителна част от “преживяването Чикаго”. Отиде до театър “Чикаго”, за снимка с огромния надпис “Чикаго”. И не забравяйте да опитате от известната Чикаго-стаил пица, която се приготвя в дълбок съд и е доста дебела, но пък и много вкусна. Добър апетит!

С това завършвам нашата разходка из ветровития град, който без съмнение се превърна в една от най-любимите ми дестинации в САЩ, и за който със сигурност ще пиша пак в бъдеще. Ако публикацията ми ви е харесала не забравяйте да споделите в социалните мрежи и да ме последвате във Facebook.

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s