Бостън топ 10 (част 2)

Декември месец е посветен на Бостън, тъй като бях силно впечатлен от града, когато го посетих началото на ноември. Дори мога да кажа, че го препоръчвам пред мегаполиси като Ню Йорк, ЛА или Сан Франциско, заради чара и атмосферата в него. Това по никакъв начин не означава, че не харесвам останалите градове, но Бостън е доста по-пригоден за туризъм и някакси фокусиран върху историческото си минало, което създава усещане за пренасяне във времето и пълноценно изживяване от пътуването.

А сега продължавам с останалите 5 места, които според мен не трябва да пропускате в Бостън, Масачузец. Ако не сте прочели първата част, можете да я намерите тук: Топ 10 Бостън (част 1). Приятно четене!

Колекционирам чаши от “Старбъкс” от местата, на които съм бил.

6. Old north church (Старата църква в Северен Бостън)

Тази снимка е от същия сезон като останалите, но дърветата тук са още зелени.

Преди около 300 години, когато е била построена църквата, това е бил Северният край на Бостън, днес – идеалният център. Църквата и парка са много красиви, впечатлява бялата кула, която се вижда от няколко пресечки, преди да стигнете до църквата и доминира целия пейзаж в Северния квартал на центъра. Плаща се за да се посети, тъй като в момента е по-скоро музей, отколкото църква, но двора и парка са безплатни. В близост до нея има още едно старинно гробище, от където се разкриват интересни гледки към града.

Гробището над църквата.

Доминиращата кула на църквата.

Северният край на центъра на Бостън има и много добри италиански ресторанти.

Лъвче пред църквата.

Друга църква в района.

7. Бункерс Хил (Bunkers hill)

Обелискът.

Спирам да споменавам историческия характер на мястото, ясно е че е имал такъв при освободителните войни с Великобритания. Днес там има обелиск и няколко музея, а гледките са повече от фантастични. Ако сте там, когато е топло можете да седнете на тревата и да се припичате, докато около вас прескачат любопитни катерички.

И от по-близо.

Обелискът и музеят до него.

8. USS Constitution

Корабът през решетките на пристанището.

Този кораб е свидетел на войните за освобождение на САЩ и е оцелял вече повече от 200 години. Става известен още през 1812, когато сразява 4 британски кораба. Днес можете да го разгледате напълно безплатно, след като минете през проверка за сигурност. Тъй като беше финалът на деня ми и вече бях много уморен, реших да го оставя за друг път, но пък направих някои хубави снимки отвън. Има и музей на самия кей до кораба.

Задната част на кораба.

И от по-различен ъгъл.

Гледката от кея към града.

9. Китайският квартал.

Портата на Чайна Таун.

Няма как да пропусна китайския квартал, както много пъти съм казвал, това са ми едни от любимите места за разходки, когато съм в САЩ. Както в повечето големи градове, той е в самия исторически център, със типичните улични украси от фенери и арки, малки ресторантчета и магазини с всевъзможни азиатски храни. Разходката там трае не повече от 30 минути, ако не се влиза в магазините.

За любителите на азиатската кухня.

Портата от друг ъгъл и на фона на Даунтаун-а.

Има и доста стени с графити в китайски стил.

И някаква хазартна игра в парка според мен.

10. Хелоуин в Бостън.

Хелоуин може и да е издържан и стилен.

Любителите на фантастичните или мистични изживявания със сигурност са чували за Салем, мястото, където преди години е било известно с горенето на вещици по площадите. Днес много хора идват в Бостън и в частност в Салем, само заради Хелоуин и търсят контакт с духовете. Аз не посетих Салем, тъй като се фокусирах върху самият Бостън, но пък успях да направя доста добри кадри на украсата за Хелоуин.

Хелоуинска украса.

Тази украса ми е една от любимите, защото изглеждаше много реална.

И природата се е погрижила да помогне с малко листа.

Още Хелоуин.

Тъй като идват Коледните празници, искам да се възползвам да ви ги честитя и да ви пожелая весело прекарване!

Последвайте ме и във Facebook за още снимки от моите пътувания!

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s